John Crombez had aan de vooravond van 1 mei een duidelijke boodschap: “Onze keuze is klaar en duidelijk. Wij gaan voluit voor een samenleving waar solidariteit écht nog iets betekent en waar iedereen wél eerlijk bijdraagt. Dat is een keuze die wij altijd gemaakt hebben en altijd zullen maken!”

“Er is een nieuwe kwetsbaarheid in de samenleving”, zei John Crombez. “Een nieuwe tijd waarin mensen die elke dag keihard werken, kansen grijpen en mee bijdragen, het toch moeilijk hebben. En we zien elke dag dat wie geld heeft, wie rijk is, wie machtig is, op zijn wenken wordt bediend door deze regeringen met N-VA, CD&V en Open Vld. Maar wie steun, bescherming en zekerheid verdient, krijgt samen met al die hogere facturen alleen ruzie, gekibbel en verwijten.”

“En in deze tijd van nieuwe kwetsbaarheid stellen wij een nieuwe sociale garantie voor waarmee we de samenleving fundamenteel herdenken. Onze nieuwe sociale garantie maakt werk écht weer werkbaar en verzekert jongeren die studeren, werken of stage lopen, een inkomen waarmee ze hun leven kunnen uitbouwen. Onze nieuwe sociale garantie maakt zorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen, en geeft mantelzorgers de waardering en de verloning die ze verdienen”, lichtte John Crombez toe.

“Tegen de macht van het grote kapitaal en hun lobby, gaan wij al diegenen verenigen die het eerlijker willen en die voor elkaar willen zorgen. Wij gaan van solidariteit - van samen sterker - het nieuwe normaal maken”, besloot John Crombez.