Met 'Johan versus John' hebben Johan Vande Lanotte en John Crombez gisteren hun eerste stapjes van de campagne gezet. 'Johan versus John' is een wedstrijdje tussen Johan Vande Lanotte en John Crombez waarbij ze met een stappenteller hun stappen tijdens de campagne tellen.

“Ik heb al heel wat watertjes doorzwommen”, zegt Johan Vande Lanotte: “kabinetschef,parlementslid, minister, partijvoorzitter… Toen de regeringsvorming hopeloos in de knoei zat, was ik zelfs een paar maanden koninklijk bemiddelaar. Met de regering-Di Rupo zijn we erin geslaagd om onze unieke sociale welvaart te behouden én te versterken. In moeilijke omstandigheden, tussen het puin van de bankencrisis. Toch ligt er nog werk op de plank.”

Sociale rechtvaardigheid is een voorwaarde voor echte welvaart

“Er staat ongelooflijk veel op het spel op 25 mei”, aldus Johan Vande Lanotte. “We roeien tegen de stroom in. Voor andere partijen zijn gelijkheid en sociale rechtvaardigheid een mogelijk gevolg van meer welvaart. Voor ons zijn ze een noodzakelijke voorwaarde om echte welvaart op te bouwen. Daar wil ik zoveel mogelijk mensen van overtuigen. En daarvoor moet alles wijken - soms zelfs de basketbalmatchen van Oostende.”

Fraude is de meest onrechtvaardige belasting die er bestaat

“Langzaam maar zeker ben ik de politiek ingezogen”, laat John Crombez weten. “Eerst achter de schermen en vanaf 2009 op het voorplan. Het politieke beest in mij was blijkbaar niet te houden.”

“In het Vlaams Parlement beet ik me vooral vast in welzijn en jeugdzorg. Ik was er een jaar fractieleider toen de partij me vroeg om staatssecretaris van Fraudebestrijding te worden. Een terugkeer naar een oude passie, want als student Economie maakte ik mijn thesis over fraude. En jaarlijks lopen we 30 miljard euro mis door fraude”, gaat John Crombez verder. “Terwijl we discussiëren over hoe we onze pensioenen en onze gezondheidszorg kunnen blijven financieren, betaalt ontzettend veel kapitaal helemaal niet mee.”

“Daarnaast ben ik ook provinciaal voorzitter van sp.a. En met veel puzzelen lukt het me ook nog tijd vrij te maken voor mijn gezin en mijn gitaar.”

Op de website www.johnenjohan.be kunt u het aantal stappen van John Crombez en Johan Vande Lanotte op de voet te volgen.