Sinds jaar en dag trekt sp.a Gent wekelijks van wijk tot wijk en van deur tot deur. Een traditie die wordt verdergezet door voorzitter Karin Temmerman. In de zon en in de regen heeft de sp.a fractie de voorbije weken drie wijkbezoeken achter de rug.

Samen met militanten en vrijwilligers uit de wijk lopen onze mandatarissen alle straten af en bellen huis per huis aan. Zij informeren de bewoners over de nieuwe coöperatieve ‘Samen Sterker’. Er is overal veel interesse voor de gezamenlijke aankopen waardoor de prijzen kunnen gedrukt worden. De ‘Freya – folder’ met directe aanspreking en opsomming van het aanbod wordt graag aangenomen. Men gaat het zeker lezen…

Maar er wordt ook geluisterd naar de mensen. Eventuele vragen of klachten richting Stad, ocmw of andere overheden worden genoteerd en snel overgemaakt aan de bevoegde instantie of beleidsverantwoordelijke. Er is zelfs een invulkaartje ter beschikking, ook voor wie niet thuis is, waarbij de bewoners hun vragen, suggesties of opmerkingen kunnen bezorgen aan onze sp.a voorzitter Karin Temmerman.

"Onze ploeg kent Gent natuurlijk goed, als inwoner én als lid van een partij met heel wat bestuurservaring op de teller", zegt Karin Temmerman. "Maar iedereen kent zijn eigen straat het best en daarom gaan we de komende maanden bij zoveel mogelijk Gentenaars langs om van hen te horen hoe graag ze wonen in hun straat en wijk. Want een stad besturen is teamwork. Van het stadsbestuur en de inwoners."

Na huisbezoeken in Sint-Amandsberg (Heirnis-Macharius) en Oud-Gentbrugge, wordt in november oa Drongen en de Muide aangedaan. Alle mandatarissen, bestuursleden, leden en sympathisanten zijn welkom.