Vandaag 18 november vond de officiële opening van het wijkgezondheidscentrum Caleido in Leuven plaats.

Het publiek kan met dit eerstelijnsgezondheidscentrum kennis maken tijdens de opendeurdag van zaterdag 19 november.

Wijkgezondheidscentrum Caleido is een multidisciplinaire groepspraktijk waar inwoners uit Groot-Leuven terecht kunnen voor huisartsengeneeskunde, verpleging en kinesitherapie.

‘WGC Caleido is het derde wijkgezondheidscentrum in Leuven en is ontstaan uit een reële noodzaak aan een groter aanbod toegankelijke en kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Leuven’, zegt Leen Van Brussel, projectmedewerker van WGC Caleido.

‘Een op vijf mensen met een laag inkomen stelt zorg uit om financiële redenen. Initiatieven die de gezondheidskloof tussen arm en rijk wegwerken verdienen dan ook alle steun. We maakten daarom graag middelen vrij voor dit nieuwe wijkgezondheidscentrum. Want gezondheid mag geen luxeproduct worden’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gezondheid en gelijke kansen.

Op zaterdag 19 november ontvangt WGC Caleido haar patiënten en haar netwerk. Met een gevarieerd aanbod gericht op jong en oud stelt het wijkgezondheidscentrum haar aanbod en de pijlers van haar werking voor. Een mobiele keuken voorziet in lekkere en gezonde hapjes. Via een interactief parcours kunnen kinderen kennis maken met thema’s als handhygiëne, gezonde voeding en geestelijke gezondheid. In samenwerking met het sociaal-artistiek atelier De Factory wordt een kleinschalige expo georganiseerd met de subjectieve beleving van gezondheid als rode draad.

Adres: Wijkgezondheidscentrum Caleido, Slachthuislaan 1 in Leuven