De Seefhoek krijgt zo een volwaardige stripmuur van Suske en Wiske. Daarmee haalt Paula De Brie, districtsraadslid voor sp.a, haar slag thuis. Ze ijvert al jaren voor een muurschildering in de wijk waar de geestelijke vader van de stripfiguurtjes, Willy Vandersteen, opgroeide. "Tot nu hingen er wel kleine stripborden van Suske en Wiske, maar dat was onvoldoende", zegt De Brie. 

De wijk 'de Seefhoek' is wereldberoemd in Vlaanderen dankzij de strips van Willy Vandersteen. De geestelijke vader van Suske & Wiske is zelf geboren in den 2060. In Antwerpen-Noord zijn op een aantal plekken nog flarden te zien van de striphelden, maar in erbarmelijke staat. "Het toont nog maar eens dat je moet doorzetten om iets te bereiken", zegt De Brie, "Dat we deze vrijdag de inhuldiging van de nieuwe stripmuur kunnen vieren met de buurtbewoners is een droom die in vervulling gaat."

De Brie nodigt dan ook iedereen uit om een kijkje te komen nemen op de onthuldiging van de nieuwe stripmuur. Alle praktische informatie vind je hieronder: 

Inhuldiging stripmuur Suske & Wiske
Vrijdag 16 oktober | van 16u00 tot 18u00
Willy Vandersteenplein, 2060 Antwerpen