Naast het Huis van de Kerstman en het winterlandschap in de etalage van de vroegere Torfs, stond er een prieeltje met maretak. Met de hashtag #kissesfromaarschot konden social mediagebruikers een ‘kusfie’ posten op de Facebookpagina van handelaarsvereniging Aarschot Parelt of op het Twitteraccount van de stad Aarschot.  

Het enige wat je moest doen om deel te nemen aan de fotowedstrijd, was een selfie nemen terwijl je je vriend(in), (groot)ouder, broer, zus, huisdier… een kus gaf onder de maretak in het prieeltje. Via Facebook en Twitter kwamen tientallen leuke, ontroerende en liefdevolle foto’s binnen.  

Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “We wilden de kerstsfeer van het Winterfeest doortrekken naar de Bonewijk, waar ook een grote kerstboom stond. Vandaar dat we op verschillende plaatsen in de Martelarenstraat leuke hoekjes inrichtten, zoals het prieeltje met maretak.” Ines Van Horenbeeck postte de winnende foto. Zij ontvangt een Aarschotse cadeaubon ter waarde van 50 euro. “We wensen Ines veel plezier met haar prijs!”