Investeren in rusthuizen en scholen zijn voor ons broodnodig. De laatste twee jaar vielen de investeringen in de Vlaamse stil en daardoor is het rusthuis voor steeds meer mensen onbetaalbaar geworden.

We kunnen vandaag beslissen om die investeringen wel te doen via publieke investeringsschema’s zoals Design Build Finance Maintenance. sp.a pleit er voor om de Vlaamse spaarder mee te laten investeren in hun scholen en rusthuizen en hiervan ook de interest te krijgen. sp.a wil de winst niet laten aan de banken. Wij willen dat de mensen de vruchten plukken en zeker niet de grootbanken.

Een concreet voorbeeld van hoe dit kan gebeuren is dat Belfius als staatsbank een spaarinstrument lanceert dat de spaarder toegang geeft tot deze investeringen. De Vlamingen financieren zo mee lange termijn investeringen in hun eigen maatschappij.

sp.a zal een voorstel indienen om de mogelijkheid te geven aan de Vlaamse spaarder om in te tekenen op de obligaties en dus op de intrest op de investeringen in de overheidssfeer.