Afgelopen maand werd gemeenteraadslid Bart Thomas gecontacteerd door een jong gezin van de Sint-Hymelinusstraat in Vissenaken (gedeelte tussen de Aarschotsesteenweg en de Vissenakenstraat). De betrokken inwoners blijken steeds meer last te hebben van doorrijdend verkeer dat de Sint-Hymelinusstraat en Kattenbos gebruikt als sluipweg tussen de Vissenakenstraat en de Aarschotsesteenweg.

Bart Thomas: 

“Het toenemende verkeer geeft verscheidene problemen, zeker wanneer het gaat om tractoren met aanhangwagens of bestelwagens. 

Ten eerste is, zoals je kan zien op de foto's , deze onverharde weg niet geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast zie je ook op de foto's dat de inwoners voor hun deur amper een voetpad hebben. Met andere woorden, zij staan direct op straat wanneer zij een voet buitenzetten. Dit kan uiteraard leiden tot gevaarlijke situaties, zeker met kinderen”.

“Tenslotte laten de bewoners mij weten dat deze huizen, gebouwd in de jaren '30 geen funderingen hebben. Elke passage leidt tot zware trillingen in huis, aangezien deze woningen niet voorzien zijn op de toenemende drukte. Wanneer er een tractor passeert blijkt alles te daveren. Het gevolg is nu dat er zelfs kleine scheurtjes ontstaan.”

De bewoners vragen,om hier een tweetal paaltjes te plaatsen, zodat de weg enkel nog toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Een voorstel dat ik, na dat ik ter plaatste geweest ben, zal steunen en op de gemeenteraad zal verdedigen.”