In de woningen en appartementen van WoninGent wonen 20.659 inwoners van de stad Gent, samen meer dan 108 nationaliteiten. De bijna 200 personeelsleden van WoninGent zijn dan ook vertrouwd om te gaan met diversiteit.

WoninGent, de tweede grootste huisvestingsmaatschappij van Vlaanderen, heeft als eerste en voorlopig enige huisvestingsmaatschappij het charter ‘de inclusieve organisatiecultuur’ ondertekend.

De voorbije maanden ondertekenden ook VoKa, de stad Gent, Vlerick, Accenture, BNP Paribas Fortis en de federale politie dit charter.

Voor voorzitter Guy Reynebeau is het alvast zeer duidelijk “WoninGent is een huisvestingsmaatschappij waar ieder zichzelf kan zijn, de eigen talenten kan inzetten en ontwikkelen, gelijke kansen krijgt en niet gediscrimineerd wordt”.

Als eerste actie zal WoninGent op17 mei de regenboogvlag uithangen aan haar kantoren in de Lange Steenstraat, Kikvorsstraat en Brusselsesteenweg. In de week van 17 mei rijden de 43 bestelwagens eveneens rond met een sticker met de regenboogkleuren, als teken van solidariteit met de holebi- en transgemeenschap .

“Door de regenboogvlag uit te hangen geven wij een sterk signaal” zegt voorzitter Guy Reynebeau “WoninGent er is voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit”. Diversiteit zit duidelijk in de genen van WoninGent.

De regenboogvlag zal niet alleen in bijna alle Vlaamse steden en gemeenten worden gehesen, maar wereldwijd viert men op 17 mei Internationale Dag Tegen Homofobie - hierbij worden o.a. de discriminatie en vervolging van holebi's en transgenders aangeklaagd.

De volgende maanden zullen nog tal van acties worden uitgewerkt. De ondertekening van het charter en het hijsen van de regenboogvlag is alvast een mooie start.