Luc Lebon, geboren op Valentijnsdag, is een rasechte en graag geziene Kortrijkzaan. Samen met zijn vrouw Nathalie baat hij feestzaal Luna uit, in de Gullegemsesteenweg in Bissegem.

Hij is de zoon van de uitbaters van het voormalige populaire Volkscafé Tivoli in de Wijngaardstraat en groeide op in het centrum van Kortrijk. Hij was destijds presentator van talrijke volksfeesten en een populaire DJ in verschillende feestzalen in het Kortrijkse.

Sedert 2016 is Luc samen met zijn vrouw Nathalie de zaakvoerder van feestzaal Luna te Bissegem. Hij organiseert er feesten voor alle lagen van de bevolking en treedt er soms zelf op of draait er muziek.

Luc is ook sociaal geëngageerd en verzorgt vele optredens voor senioren, onder meer in diverse woonzorgcentra. Hij wil zich inzetten voor de horeca in Kortrijk. ‘Horeca-mensen hebben het niet altijd onder de markt en mijn ervaring wil ik gebruiken bij het maken van het programma van sp.a’.

Luc startte destijds, samen met de provincie West-Vlaanderen, de nieuwe cafetaria in het Magdalenazwembad. Daarna was hij ook uitbater van cafetaria De Dageraad bij de sporthal in Harelbeke. Meer dan 20 jaar ontving hij op deze locaties er de talrijke bezoekers.

Luc en Nathalie trouwden in 2016 en gaven een gratis volksfeest voor 600 mensen op de Kring van Kortrijk. Ze wonen in het Begijnhof in  Kortrijk.

Voor meer info: 

- Luc Lebon 0468/12 27 90

- Philippe De Coene 0477/45 32 32 – Lijsttrekker