Bert Herrewyn, schepen van Jeugd: “Spelen in plaats van auto’s op de Grote Markt kent alleen maar voorstanders. “Spelen op de Grote Markt kende de afgelopen vijf jaar een enorm succes. Voor de zesde editie voorziet de stad een uitgebreide versie. Op zaterdag 23 juni opende ze ‘Bed’ van Jennifer Rubell (VS). Een kunstwerk met een gigantisch springkussen in het kader van PLAY Kortrijk. Een ode aan het springen op bed van mama en papa terwijl dat niet mag. Bert Herrewyn, schepen van jeugd: “Omdat we alle kinderen graag zien en de allerkleinsten niet op het springkussen kunnen, investeerden we in een extra speelzone.”

Met het westerndorp is er nu ook een speelzone waar de kleuters kunnen ravotten, maar vooral hun verbeelding de vrije loop laten gaan in de sfeer van de cowboys en indianen. Spelende kinderen en het wilde Westen gaan hand in hand: ze mogen lawaai maken, iets ‘gevaarlijks’ doen, vuil worden én ze mogen eens wild zijn. 

Dit jaar werd gekozen om de toestellen niet aan te kopen op de markt. In de plaats werd geopteerd voor een combinatie van lokale creativiteit en handigheid. Zo konden we dit jaar rekenen op kunstenares Connie Vandamme die het ontwerp van het speelplein maakte. vzw Jongerenatelier hielp met de uitwerking en opbouw van de speelinfrastructuur. De speelzone heeft een totaaloppervlakte van 128 m2 en heeft 13.000 euro gekost. Het blijft staan tot en met 11 november, dezelfde periode als PLAY.