Deze week viel de rekening voor de jaarlijkse afvaltaks van 54 euro van Ivarem in de brievenbus van de Mechelse gezinnen. Veel vroeger dan andere jaren. In verleden was de deadline voor betaling december, nu is dat eind augustus, drie maanden vroeger dus. We vragen het stadsbestuur om tekst en uitleg, aldus Caroline Gennez, fractieleider voor sp.a in de Mechelse gemeenteraad.”

“Bovendien blijft onze herhaalde oproep om de afvaltaks eerlijker te maken in dovemans oren vallen bij het stadsbestuur. Een gezin van zes dat heel wat afval produceert, betaalt evenveel taks als een alleenstaande die om de 14 dagen een klein zakje wegzet, dat klopt voor geen meter”, aldus Caroline Gennez. “Ter ‘compensatie’ is er nu de Mechelenbon van 25 euro, wel leuk om mee te gaan shoppen, maar daar kan je natuurlijk je rekening van 54 euro niet mee betalen.”

“Vandaar ons voorstel om de Mechelenbon van 25 euro ook te kunnen inzetten voor de aftrek van de afvaltaks. Op die manier krijgen alleenstaanden een echte vermindering van kosten en kiezen ze verder zelf wat ze met hun eigen centen doen”, besluit Caroline Gennez. “Of nog beter, maak de afvaltaks echt eerlijk, voor iedereen.”