Steeds meer mensen laten de auto staan en kiezen de fiets. De fietsostrades maken dat alleen maar makkelijker én veiliger. Het wordt er daardoor soms wel érg druk. Tijd voor wat hoffelijkheid. 

Naar het werk, school of de winkel. Meer en meer mensen kiezen ervoor om het met de fiets te doen. Op de fietsostrades kan dat ook snel én veilig. De fietsostrade Essen- Kalmthout is daar een mooi voorbeeld van. 

De Provincie Antwerpen investeert heel wat in de aanleg van de fietsverbindingen. Ze ontwikkelde daarnaast een speciaal logo. U hebt de blauwe driehoek met witte F waarschijnlijk al gezien. En er kwam ook extra bewegwijzering. Dat maakt de fietsostrades zichtbaar in het straatbeeld en het biedt de fietsers ondersteuning. 

Maar het succes heeft ook een keerzijde. Ergert u zich ook wel eens aan roekeloze ‘coureurs’? Tijd voor wat meer hoffelijkheid op het fietspad! Want onze fietsostrades zijn er niet alleen voor de snelle, langeafstandsrijder. Elke dag gebruiken mensen de fietsostrade voor kleine verplaatsingen. Ook ouders en schoolkinderen zijn fervente gebruikers in Kalmthout.

Daarom gaan we samen op zoek naar een teken waarmee fietsers, snel of traag, elkaar hoffelijk begroeten bij het passeren. Een beetje zoals motorrijders nu al doen. Er is immers plaats voor iedereen, (behalve voor macho’s uiteraard) op de fietsostrade.

Via de website laatjehoren.be kan je stemmen op je favoriete groet om respect voor de andere fietser te tonen. De actie werd gelanceerd tijdens de week van de mobiliteit aan de drukke fietsostrade in Kalmtout Heide. Met de nodige toeters en bellen.  

Meer info:

laatjehoren.be