Zoals elk jaar kwam de input voor het blad vanuit de Stad zelf, maar ook van culturele en andere partners. Uniek deze keer is dat negen leerlingen van het vijfde en zesde jaar van het Atheneum Jan Fevyn meehielpen aan de redactie. De leerlingen kregen de kans om te proeven van het redactiewerk in het kader van de module ‘Media & Communication’ die ze in hun lessenpakket kunnen opnemen. Om hen te bedanken, werd van elk van hen een stukje opgenomen waarvoor ze de eindredactie verzorgden. Ze werden ook vereeuwigd op foto’s: bij het voorwoord en op de achterflap.

Om het Brugs regiogevoel te benadrukken, krijgen niet alleen de Bruggelingen het magazine in de bus. De Zomeragenda wordt ook verspreid via 100 bakkers, kruideniers, cultuurhuizen en andere verdeelpunten. De ene helft van die verdeelpunten is in Brugge, de andere in de buurgemeenten.

wijkgevoel

Ook het wijkgevoel komt naar voren in deze editie, meteen aantal initiatieven die plaatsvinden in de Brugse buurten, zoals de Circustoer Uitwijken, het Belgiek Muziekcafé in Christus-Koning en Zeebrugge of Wijklanken.

Muzikaal Brugge

In het magazine zijn vaste muzikale waarden opgenomen zoals MOODS! (en Benenwerk), Feest in het Park, het Cactusfestival en de Beiaard concerten. 

Sportief Brugge

Sportievelingen komen aan hun trekken met onder meer Dansen op de Vismarkt, de Strandloop, Triatlon Brugge, en - voor de jongeren- de kids- en jeugdtriatlon en Sportkriebels. 

Gastronomisch Brugge

Ook culinaire evenementen zoals (H)eerlijk Brugge (27 augustus) en Taste a Lot (8 en 10 september) worden vermeld.

Ontmoetingsplaatsen

Bruggelingen en iedereen die dat wil, kunnen van elkaar en van de stad genieten tijdens ‘zomeren’ op de Vismarkt, Vama Veche of de Pre-Triënnale (op  het Stationspark). 

Zeebrugge en Lissewege

Ze kunnen ook een bezoekje brengen aan Zeebrugge en Lissewege op de Dag van de (Zeebrugse) Visserij, het Festival de Noordzee, Beelden in het Witte Dorp of het Lichtfeest. Het Zeebrugse strand biedt heel wat verkoeling en vertier met sport en animatie op het Sportstrand, Film op het strand en de Strandbibliotheek. Niemand wordt uitgesloten, ook aan mensen met een beperking werd gedacht. Het project Zon, Zee… Zorgeloos zorgt ervoor dat ook zij een zorgeloze dag kunnen doorbrengen op het strand.

Nieuw

Nieuw, ten slotte, zijn onder meer de Elfstedenronde en het wielerweekend daarrond (17 en 18 juni), Wijklanken (‘Klinkende Kroegen’ in de randgemeenten) en het festival Bomboclat (21, 22 en 23 juli). De Praalstoet van de Gouden Boom op 19 en 20 augustus komt eveneens aan bod.

Er is de komende maanden dus geen excuus om thuis te blijven. Kom buiten en geniet van de Brugse zomer!