Feest in de zomerschool in SLAC in Leuven gisteren want de anderstalige leerlingen die er de voorbije weken Nederlands leerden, zijn klaar voor de eerste schooldag. Om dat te vieren, brachten de leerlingen versjes en danjes voor hun ouders en leerkrachten.

Het was al het achtste jaar op rij dat de stad Leuven de zomerschool organiseert. Dit jaar namen er een 80-tal kinderen tussen 5 en 7 jaar deel om zich spelenderwijs voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. "Dit jaar was de zomerschool 20 verschillende thuistalen rijk", zegt schepen van Onderwijs Mohamed Ridouani (sp.a).

"De kinderen hebben de meest uiteenlopende nationaliteiten, van Nepalees tot Vietnamees. Verschillende kinderen zijn nieuwkomers en starten volledig in de Nederlandse taal. Anderen frissen de Nederlandse taal op alvorens ze in september aan het nieuwe schooljaar beginnen. We zetten in op taal van schoolkinderen omdat taalachterstand leidt tot onderwijsachterstand. Veel te weinig allochtonen komen in het hoger onderwijs terecht. Al in de lagere en middelbare school lopen deze studenten studievertraging op. Met dit initiatief willen we daar iets aan doen." Ook voor ouders van deelnemende kinderen was er een aanbod dit jaar. Zij konden voor het eerst deelnemen aan een infosessie omtrent meertalig opvoeden. (BMK)

 

© 2015 De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws)