Op 2 juni 2014 begon aannemer Driesen de werken aan de nieuwbouw van Residentie Zonnedries. Nu, twintig maand later, zijn ze afgelopen.

De eerste bewoners hebben reeds hun intrek genomen in de nieuwe assistentieflats. De grootkeuken werd op 18 januari in gebruik genomen en het dienstencentrum met sociaal restaurant volgt heel binnenkort. Op vrijdag 18 maart volgt de officiële opening door niemand minder dan Federaal Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block.

OCMW-voorzitter Fons Lemmens (sp.a) is terecht fier op het resultaat.

“Om iedereen de kans te geven om Zonnedries te bezoeken organiseert het OCMW op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2016 een groot openingsweekend met allerlei leuke activiteiten waar jong en oud hun gading in kunnen vinden. Iedereen is dus van harte welkom,” zegt hij.

Met de ingebruikname van deze nieuwbouw is één van de belangrijkste beloften uit het sp.a-verkiezingsprogramma van oktober 2012 gerealiseerd. Samen met coalitiepartner Open Vld hebben we hier hard aan gewerkt. Tielt-Winge zet hiermee een geweldige stap vooruit inzake sociale voorzieningen.