Door een gebrek aan parkeerplaatsen is het voor zorgverleners, zoals dokters of thuisverpleegkundigen, niet altijd eenvoudig om een parkeerplaats te vinden dicht bij hun patiënt. Daarom stelt sp.a voor om een ‘zorgsticker’ in te voeren. Hiermee kan je aangeven dat je de parkeerplaats voor jouw poort of oprit ter beschikking stelt voor zorgverleners als zij op huisbezoek gaan.

“Het idee van de zorgsticker komt van één van onze leden uit Ruisbroek. Hij stelde vast dat thuisverplegers het alsmaar moeilijker hebben om een parkeerplaats te vinden”, legt OCMW raadslid David Van Vooren uit. Een soortgelijk initiatief werd begin dit jaar ingevoerd in Diksmuide. “Het systeem is simpel: Je hangt de zorgsticker duidelijk zichtbaar op je garagepoort of brievenbus. Als zorgverstrekkers een garagepoort zien met daarop de zorgsticker, dan kunnen zij daar zorgeloos parkeren terwijl ze op huisbezoek gaan. De zorgverlener zelf moet wel op zijn beurt een zorggarage-kaart met hierop zijn of haar GSM-nummer aanvragen bij het stadsbestuur en deze aan de voorruit van zijn voertuig plaatsen”, aldus Van Vooren.

sp.a stelde de invoering van een ‘zorgsticker’ voor op de gemeenteraad van 28 juni. Het Gemeentebestuur steunt dit voorstel. Omdat dit tot de bevoegdheid van de politie behoort, zal dit worden aangekaart op het niveau van de politiezone Zennevallei, zodat dit een uniform beleid wordt in de hele zone.