Het nieuwe Halse zwembad, Het Hallebad, kreeg sinds de opening in september al meer dan 81.000 bezoekers over de vloer.

Dat Het Hallebad onmiddellijk hoge bezoekerscijfers haalt, is geen toeval. Heel wat Hallenaren snakten immers al jaren naar een zwembad in de stad. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen beloofden wij de realisatie ervan.  In het begin van de legislatuur volgde nog een hevige discussie met de oppositie en  N-VA verbrak zijn belofte door tegen de realisatie van dit zwembad te stemmen.  

Van september tot eind december ontving Het Hallebad in totaal 81.000 bezoekers. Daarnaast zijn er nog 15 scholen en 9 clubs die gebruik maken van de infrastructuur.  Maandelijks komen er dus nog eens meer dan 3000 kinderen in schoolverband zwemmen. Naast de gewone zwem- of duikclubs hebben we nu zelfs een waterpoloteam en een onderwaterhockey-club in Halle.

Ook de zwemlessen die Sportoase zelf voorziet, zijn een succes met nog eens 400 kinderen die wekelijks het zwemmen komen leren.

De keuze voor het zwembad was een bewuste keuze.  En de huidige cijfers bewijzend dat het een correcte beslissing was.  We wachtten al lang op een zwembad in Halle.