Op 1 mei 1890 werd de eerste internationale Dag van de Arbeid gevierd met grote demonstraties voor de achturige werkdag over de hele wereld. Sindsdien tonen wij elk jaar op 1 mei in allerlei optochten wat we als socialisten verwezenlijkten en willen bereiken. 

Tot nu. Onze Dag van de Arbeid zal er dit jaar noodgedwongen anders uitzien. We zullen elkaar niet zien op de 1 mei optocht in Aalst of Gent, niet kussen in het volkshuis, geen rode roos opspelden of barbecue eten in Overbeke ...  Maar onze strijd voor sociale bescherming is vandaag meer dan ooit relevant.

We mogen dan wel niet buiten, maar dat houdt ons niet tegen om het feest van de solidariteit te vieren. Integendeel! Hieronder een overzicht van wat jullie allemaal te wachten staat.

PAKKETJE IN DE BRIEVENBUS

In de loop van de volgende dagen krijgen alle leden een 1 MEI-magazine in de bus met daarin heel wat leuks, zoals een een poster om voor het raam te hangen. Onze afdeling bezorgt je daarbovenop nog een fijne verrassing ❤️ 

MEI-AVOND

Speeches

  • Om 18 uur is er VOORUIT TV met onze voorzitter Conner Rousseau en special guests, live te bekijken op de sp.a website, Youtube kanaal en op de Facebookpagina van sp.a & Conner.

Samen zingen

  • Om 21 uur kan je hits van Belgische artiesten meezingen vanuit het kot van ons parlementslid Anja Vanrobaeys, live te bekijken op haar Facebookpagina https://www.facebook.com/avanrobaeys/

1 MEI VANUIT ONS KOT

  • Hang de ochtend van 1 mei naast je wit laken iets roods uit je raam samen met de poster uit het 1 MEI-magazine. 
  • Hoe beleef jij 1 mei? Stuur je foto naar anjavanrobaeys@gmail.com of post hem op je Facebook of Instagram en tag Sp.a plus Wetteren met #AllemaalSamen. Wij maken er een mooie compilatie van.
  • Om 11 uur zingen we samen in ons kot ‘De Internationale’, te volgen op de Facebookpagina van sp.a
  • Om 12 uur kan je de speech van onze nationale voorzitter Conner Rousseau live bekijken op de sp.a website, Youtube kanaal en op de Facebookpagina van sp.aConner