Hoe ziet de samenleving van morgen eruit?

Waarom hebben we nood aan politici die verbinden en niet polariseren?

En hoe gaan we met z'n allen vooruit zonder iemand achter te laten?

BOEKVOORSTELLING

Verbinden boven verdelen

Onze maatschappij staat voor grote uitdagingen. We moeten nieuwe antwoorden vinden voor thema's als veiligheid, mobiliteit, huisvesting, klimaat, economie en samenleven met diverse culturen. Maar door onze steden op de juiste manier te ontwikkelen, kunnen we samen positieve verandering in gang zetten.

Met zijn boek 'Verbinden boven verdelen' toont Mohamed Ridouani aan dat we die positieve verandering kunnen waarmaken door mensen te verbinden. Een gids voor het heruitvinden van onze steden, die we graag aan u voorstellen tijdens de boeklancering op donderdagavond 17 mei.


Donderdag 17 mei 2018, ontvangst 20u in het Radiohuis, Boekhandelstraat 2, 3000 Leuven.

Programma

20u00 Ontvangst 
20u30Officiële boekoverhandiging door Hilde Vanmechelen, LannooCampus
20u35Auteur Mohamed Ridouani over Verbinden boven verdelen
21u00
 
 
Panelgesprek met Dirk De Wachter (psychiater en auteur Borderline Times), Tine Hens (auteur Het klein verzet) en Michaël Cloet (Bar Stan, Alfalfa, Camping Flamingo)
21u30Napraten met een drankje met muziek door DJ Lvmbo.


Op basis van verwezenlijkingen in Leuven en met inzicht in internationale ontwikkelingen biedt Mohamed Ridouani een perspectief op groene, veilige en kansrijke steden: van de waarde van samenwerking over de kracht van diversiteit, tot het belang van aandacht voor alle inwoners.

Dit is een persoonlijk boek over geloof in de toekomst, over een beleid dat mensen verbindt en niet verdeelt. In steden die er voor iedereen zijn, die leefbare buurten hebben en iedereen kansen bieden. Maar bovenal is het een antwoord op doorgedreven extremisme, onzekerheid en wantrouwen.

Schrijf je in via Lannoo.

Bekijk het event op Facebook.