Het is ondertussen een mooie traditie geworden waar velen naar uitkijken. Een leuk evenement in het prachtige Park Cerckel is dan ook altijd een uitstekend idee. Voor de vijfde keer organiseert sp.a Diest er zijn jaarlijkse 1-mei viering onder de naam ‘Botanicafeesten’.

Vanaf 14u30 kan je in het Park Cerckel terecht voor optredens van ‘Tania’ en ‘COSMO’S FOGER-T’, talent van eigen bodem.  Tania, geboren en getogen in Diest, is een allround zangeres die diverse muziekgenres brengt. Haar liedjes lopen van de zachtste evergreens tot soft-rock maar ook schlagers maken deel uit van haar repertoire. Al snel werd Tania ‘The Voice of Diest’ genoemd.

COSMO’S FOGER-T is een fantastische rockband rond Frankie Saenen, Jo Neyskens en Geert Schurmans, die op unieke wijze de swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven brengt. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soul en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts.

Naast muziek is er ook drank- en eetgelegenheid, en natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen terecht bij circusatelier ‘Twist’ voor een initiatie, kunnen zich uitleven op het springkasteel of zich laten schminken.

Wie op zoek is naar een ideale gezinsuitstap in een ontspannen sfeer neemt op 1 mei best eens een kijkje in het Park Cerckel.