Begin maart waren we in Nieuw Gent op bezoek om je te laten kennis maken met deze wijk en haar bewoners. We koppelden wijkbezoeken aan discussies rond wonen in onze stad.Voor september stond de Brugse Poort op de agenda, met gesprekken over het thema diversiteit. De algemene vergadering en het algemene gedeelte over diversiteit moeten we helaas annuleren, maar het bezoek aan de wijkorganisaties kan doorgaan, in kleine groepjes:

  • Inloopteam Wiegwijs

Caroline Temmerman, buurtbewoner en medewerker van Inloopteam Wiegwijs, neemt je mee op een wandeling langs enkele plekken waar ze ouders helpen bij de opvoeding van de kinderen. Ze vertelt over de noden van de gezinnen, hoe en waar ze die bereiken en hoe Inloopteam Wiegwijs samenwerkt met ouders en andere wijkpartners. 

Waar? Trafiek vzw - Pierkespark, Haspelstraat 37
Wanneer? zaterdag 26 september van 15 tot 17 uur

  • Tina De Gendt vertelt over de Brugse Poort 

Verhalenverzamelaar Tina De Gendt vertelt over de verborgen geschiedenis van de Brugse Poort, samen met buurtbewoners en aan de hand van verhalen, archiefstukken en oude objecten. 

Waar? ingang Kokerpark, Ooievaarstraat
Wanneer? zaterdag 26 september, naar keuze: van 11 tot 13 uur (volzet) of van 15 tot 17 uur

Bij elke wandeling word je ontvangen door één van onze schepenen of gemeenteraadsleden die je enkele cijfers en plannen voor de wijk zal meegeven.We vragen om een mondmasker aan te doen, steeds afstand te houden en handen te ontsmetten. 

We beperken de groepjes tot 15 personen. Snel inschrijven via deze link is dus de boodschap!