Voor de Café Parlé  van maart wist sp.a Bredene Jinnih Beels als gastspreker te strikken.


Jinnih Beels (Calcutta, 8 oktober 1976) is een Belgisch politica namens sp.a en voormalig politiecommissaris van Indiase afkomst.

 

Beels werd geboren in Calcutta, India, als dochter van een Belgische vader en een Indiase moeder. Toen ze drie jaar oud was, werd haar moeder vergiftigd. Op haar zesde kwam ze bij haar vader en grootmoeder wonen in Antwerpen.

 

Beels studeerde criminologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies koos ze voor een loopbaan bij de politie. Zo was ze achtereenvolgens actief bij de federale politie van Brussel, de lokale politie van Antwerpen en de lokale politie van Mechelen-Willebroek.

 

In 2017 werd bekendgemaakt dat Beels voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Antwerpen als onafhankelijke kandidate op de lijst Samen zou staan, een project van de partijen Groen en sp.a. Ze zou de tweede plaats bekleden, na Wouter Van Besien (Groen) en voor Tom Meeuws (sp.a). Toen Tom Meeuws echter in opspraak kwam en de samenwerking tussen groenen en socialisten sneuvelde, besloot Beels om verder te gaan op de sp.a-lijst, nog steeds als onafhankelijke kandidate. In maart 2018 werd ze voorgesteld als lijsttrekker van deze lijst. Op 29 oktober 2018 maakte ze bekend lid te zijn geworden van sp.a en dus niet langer als onafhankelijke te opereren.