Op 2 januari 2019 nam Louis Tobback na 24 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Leuven. Tijd om terug te blikken op een lange carrière die zich allesbehalve tot Leuven beperkt.

Een carrière die soms aanvoelt als een thriller, soms als een drama, maar vooral doordrongen is van een grote verontwaardiging voor alles wat misloopt in onze samenleving. Journalisten, politieke mede- en tegenstanders en kennissen blikken terug op een politieke loopbaan die bepalend is geweest voor de Belgische na-oorlogse geschiedenis.

Op 22 februari vorig jaar ging de film, voor een volle zaal, in avant-première in Het Depot in Leuven. Curieus Diest en sp.a Diest organiseren deze film op 21 februari 2020 om 20u in de Aula van het Begijnhof te Diest. Aansluitend is er in de Foyer de gelegenheid om na te praten bij een drankje in aanwezigheid van Louis Tobback.

De Gave van de Verontwaardiging is een knappe hommage, gemaakt in opdracht van Curieus Vlaams-Brabant vzw. Regisseur Matthias Therry interviewde onder meer Frank Vandenbroucke, Walter Pauli, Willy Claes, Mark Eyskens, Johan Vande Lanotte, Karin Jiroflée, en vele anderen.

Toegang gratis