Van oktober 2019 tot maart 2020 sprokkelt historica Tina De Gendt ongeschreven verhalen uit de Brugse Poort. Dankzij een enthousiaste groep ‘herinneraars’ kwamen al tal van verhalen naar boven. Zoals het verhaal van Madonna en de Meubelfabriek, de Stoute Huisvrouwen van de Brugse Poort, het Straatleven van Toen, de Baronnen van de Brugse Poort, de Rifboys en de Vieze Gasten, ...


Ben jij ook benieuwd naar deze verhalen? Op zondag 15 maart leidt Tina De Gendt ons rond in de Brugse Poort en kan je genieten van de ‘vergeten verhalen’ uit de Brugse Poort.

Schepen Astrid De Bruycker neemt ook deel aan deze wijkwandeling en kijkt uit naar de ongeschreven geschiedenissen van lang en niet zo lang geleden: “De Brugse Poort is een plek naar mijn hart: altijd levendig, nooit onverschillig. Met heel wat uitdagingen, maar ook zoveel mensen die er iets van willen maken. Ik kan dit participatief project van Tina De Gendt alleen maar toejuichen.”

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Stuur een mailtje met je naam en de aantal personen met wie je komt naar david.weinberger@telenet.be of schrijf je telefonisch in via het nummer 0498 51 37 29.

Maximum 25 deelnemers.