Op dinsdag 6 juni nodigt de sp.a-afdeling van Tienen Wim Distelmans en Karin Jiroflée uit naar Tienen voor een gespreksavond over een waardig levenseinde.

Een waardig levenseinde belangt ons allemaal aan. Vroeg of laat worden we zelf, of in onze familie- of vriendenkring, geconfronteerd met een ongeneeslijke ziekte. Tijdens onze gespreksavond vertelt Wim Distelmans over het recht op een menswaardig levenseinde en gaat hij dieper in op de patiëntenrechten, de palliatieve zorg en de beslissingen bij het levenseinde, inclusief euthanasie. Hij reikt tips aan rond vroegtijdige zorgplanning en hoe mensen regelingen rond hun levenseinde bespreekbaar kunnen maken in hun eigen omgeving.

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij is in België dé pionier voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie.

Karin Jiroflée is federaal parlementslid voor sp.a en volgt o.a. de commissie volksgezondheid op. Karin is tevens voorzitter van VIVA-SVV, de vrouwenbeweging van de socialistische mutualiteit in Brabant en heeft een ruime interesse voor ethische dossiers.

Iedereen die vragen heeft bij een waardig levenseinde of hoe we een betere zorg kunnen verlenen aan mensen tijdens hun laatste levensfase is van harte welkom.  

Dinsdag 6 juni om 20u in de Lounge van de Manege, Sint-Jorisplein, 3300 Tienen