Wist je dat we dit jaar het 200-jarig bestaan van de fiets vieren? En dat De Standaard Brugge onlangs ‘dé fietsstad van Vlaanderen’ uitriep, samen met een enquête door Test-Aankoop waarbij Brugge als meest fietsvriendelijke stad in Vlaanderen uit de bus komt? 

Als fietsstad bij uitstek organiseert de toekomst van Brugge samen met de mobiliteitscel van de stad op donderdag 26 oktober 2017 een Fietsival: een congres waar binnen- en buitenlandse gasten spreken over de rol van de fiets in een stedelijke omgeving en waarbij de eerste Brugse fietsbarometer voorgesteld wordt. Het ochtendgedeelte (9u-12u) focust zich op alle Bruggelingen, mobiprofessionals, lokale handelaars, ... waarbij tijdens een plenaire sessie onder meer het Brugse, Vlaamse en Europese verhaal gebracht wordt, de socio-economische voordelen van fietsen en zelfs een stuk geschiedenis over de fiets.

De namiddag (14u-16u15') staat in het teken van Brugge als ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’. Alle Brugse scholen van het vijfde leerjaar tot en met het derde middelbaar zijn welkom voor een leerrijke namiddag over Brugge fietsstad. Er zijn interessante presentaties over veilig fietsen, de ‘fietsprofessor’ komt langs en we sluiten af met een spektakel. Wie het plenaire gedeelte in de voormiddag wil bijwonen of met de klas (vijfde leerjaar tot en met 3de middelbaar) deel wil uitmaken van het namiddagprogramma kan zich inschrijven tot 20 oktober. 

Deelname is gratis. 

Alle info en inschrijven kan via deze link

Uitnodiging_ochtendprogramma_fietsival.jpg