Een non-fashion show met een inspirerende Europese kledinglijn

Antwerpen is dé modestad van ons land en daarom willen we op de vooravond van onze Together Europe discussieavond over duurzame steden iets bijzonders doen: een non-fashion show in het Antwerpse modemuseum MoMu.

Op 22 november geven we vanaf 18 uur een forum aan een bijzonder initiatief dat uitgaat van de Belgische film- en documentairemaker Senne Dehandschutter. Die lanceerde een crowdfundingproject dat een Europese kledinglijn moet mogelijk maken. Ondertussen is het streefdoel bereikt en straks gaan de jeanskleurige broeken, shirts, hoodies, jurken, jasjes en sjaals mét Europese print, in productie. Bekijk ook even het filmpje.

Senne Dehandschutter zegt daarover: “Europeaan zijn betekent niet dat je een bureaucraat bent in Brussel. Het is geen politieke stellingname. Het gaat over samenhorigheid, niet gebaseerd op afkomst, nationaliteit of overtuiging. Het gaat over jou en mij. Het is een antwoord op de recente haat. Het is liefde. Laat het cynisme vallen, wij zijn Europeanen en daar zijn we trots op.”

Op 22 november komt hij ze van 18 tot 20 uur voorstellen op onze non-fashion show in het MoMu waar je dus géén catwalk en geen professionele modellen zult aantreffen, maar enkel gewone mensen die zich tooien in de nieuwe kledinglijn. 

Het project wordt toegelicht, we drinken samen een glas en toasten op onze gezamenlijke Europese identiteit. Het MoMu bevindt zich in de Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

Jij komt toch ook?

Kathleen Van Brempt

Europees parlementslid

uitnodiging_GO_LOCAL.pdf