sp.a Vlaams-Brabant, curieus Vlaams-Brabant en sp.a Leuven nodigen je uit voor "Ideeën Voor De Democratie Van Morgen" met Paul Magnette, Bruno Tobback en Louise Hoon. Het panelgesprek wordt gemodereerd door Jan Demeulemeester.

sp.a Vlaams-Brabant stelt op 9 mei uitdrukkelijke vragen aan Paul Magnette, minister-president van Wallonië. Vragen over Europa, het klimaat en onze democratie.

Wat blijft over van Europa? Jarenlang stond 'sociaal Europa' als titeltje op de politieke partijprogramma's. Een verplicht titeltje, zonder veel betekenis. Maar hoe doen we dat? Hoe maken we van Europa opnieuw een vereniging van landen zorgt voor vooruitgang?

We leven in een tijd van overgang. Overgang naar meer duurzaamheid. Maar hoe doen we dat op een sociale manier? In België leeft naar schatting een of meer van vijf huishoudens in energiearmoede. Voor hen is de energierekening te hoog, terwijl er middelen zijn om te besparen. Net deze mensen hebben niet de centen om de energiekost in hun huis te doen dalen. Net deze mensen missen de kennis (of de handigheid) om subsidies te verkrijgen. Ze missen de informatie.

In onze democratie in crisis? We stellen alles in vraag: instellingen, procedures en de mensen die er over beslissen. Ze veroverden alle hun plaats. Wij zoeken naar manieren om de democratie te verbeteren en te laten herleven. We doen voorstellen, bespreken ze en zetten ze soms om in praktijk.

Een organisatie van sp.a Vlaams-Brabant en curieus Vlaams-Brabant.

Afspraak dinsdag 9 mei 2017 vanaf 19.00u in het Radiohuis, Boekhandelstraat 2, 3000 Leuven.