“That is what artist should be: migratory birds that transport stories from one community to another and thus connecting people.”

De best verkopende schrijfster van Turkije komt naar het Festival van de Gelijkheid 2019, en daarvoor moeten we ons nog altijd een beetje in de arm knijpen. De schrijfster van zowel epische historische verhalen als eerlijke hedendaagse vertellingen (Het huis van de vier winden, Het Luizenpaleis, Liefde kent veertig regels, De stad aan de rand van de hemel …) wordt bejubeld door haar lezers en uitgespuwd door autoritaire machthebbers. Elif Şafak / Elif Shafak geeft een stem aan wie zich in de marge bevindt, en sloopte in haar ted-talks én boeken al heel wat heilige huisjes. Maar controverse om de controverse, daar past ze voor. Het gaat om de dialoog, om het blikveld verruimen, om bespreekbaar maken wat moeilijk ligt.

Gastheer Koen Vidal gaat in gesprek met Elif Shafak. En we zijn heel blij dat ook Mustafa Kör en Rachida Lamrabet mee aan tafel schuiven, voor een gesprek over grenzen doorbreken, en durven ingaan tegen verwachtingen. Over his-tory en her-story. Over insiders en outsiders. Over kunst, die altijd vrijheid nodig heeft. Over moedige stemmen, die de dialoog of het conflict aangaan. Over het ouderschap en de totale toewijding die het schrijverschap vraagt. Over het leven als fysieke en spirituele nomade.

Koop snel je tickets: http://bit.ly/2KCStFt