Back to the roots!

Een ganse dag dienstbetoon. Een ganse dag een luisterend oor bieden. Een aantal problemen van gewone mensen mee helpen oplossen. Luisteren naar suggesties voor een beter Hasselt. Dat is wat Kevin Schouterden op 3 februari gaat doen in volkscafé Cambrinus. Want ondanks de inspanningen van allerlei instanties om dicht bij de burger te staan, blijft het voor velen moeilijk om hun weg te vinden. Al jaren helpt Kevin de mensen die hem aanspreken over een probleem waar zij mee zitten, en ook als schepen wil hij dit blijven doen. De aard van het beestje, zeg maar. Vroeger gebeurde dit dienstbetoon vaak op café. En het is die traditie die Kevin terug wil oppikken met deze zitdag in café Cambrinus.  

Heb jij een vraag voor Kevin?
Mensen die met een vraag zitten, kunnen zich alvast op voorhand inschrijven via kevin.schouterden@gmail.com. Op die manier zijn zij zeker dat ze op het afgesproken uur aan de beurt komen. Maar uiteraard kan iedereen ook gewoon zo binnenspringen. Met een aantal leuke caféspelletjes doorbreken we de eventuele wachttijd!

Professionals
Kevin maakt van de gelegenheid gebruik om naast gewone Hasselaren ook een aantal professionals te ontmoeten. Mensen die beroepsmatig bezig zijn met de materies waar hij als schepen mee te maken heeft of gewoon een straffe mening hebben over de stad en hoe we die nog aangenamer kunnen maken.

Tournée Minérale
Kevin trakteert iedereen die bij hem op bezoek komt op een drankje. Zelf doet hij mee met de alcoholvrije maand, en zal het dus op frisdrank houden. Het zou fijn zijn als de bezoekers dit ook doen, maar dit is natuurlijk geen verplichting.

#JijMaaktHasselt
Onder de noemer #JijMaaktHasselt gaat sp.a Hasselt de komende maanden de boer op. De bedoeling is om zo veel mogelijk mensen te ontmoeten die hun zorgen of ervaringen over werken, leven en samenleven met ons willen delen. Dat kan op activiteiten die hier speciaal voor worden ingericht, maar evengoed door gewoon op straat mensen aan te spreken. Wij luisteren, laten ons inspireren, gaan in discussie en gaan aan de slag. Om samen met hen tot voorstellen te komen die het verschil maken voor de toekomst. Want de Hasselaren maken Hasselt.