Naar jaarlijkse gewoonte reiken we op onze nieuwjaarsreceptie de unieke prijs "Kastaar van de Brugse Poort" voor het voorbije jaar uit.

Met deze Brugse Poort-trofee willen we een markante organisatie of persoonlijkheid huldigen die op cultureel, maatschappelijk, politiek, sportief of economisch vlak een opmerkelijk positieve bijdrage heeft geleverd voor onze volkswijk.

De Kastaar 2017 werd verkozen, door een onafhankelijke jury, uit de voorgedragen kandidaten. De jury bestaat uit: Ere-Burgemeester Frank Beke, de heren Freek Neirynck, Machar Van Geyt en Rik Ryckaert, en de dames Margriet Bruggeman en Ingrid Ligtvoet.

Voor 2017 koos de jury Willy Van de Putte, belleman, als Kastaar. Willy heeft vele jaren op de Brugse Poort gewoond. Hij was 25 jaar officiële belleman van de stad Gent, tot hij er begin dit jaar mee gestopt is. Tijdens die lange loopbaan heeft hij het tot Belgisch kampioen geschopt. Geen ander Gentse Belleman was daarin gelukt.

De "Kastaar van de Brugse Poort"-award wordt door burgemeester Daniël Termont uitgereikt op zaterdag 13 januari 2018 om 14u in TTC Rooigem, Rooigemlaan 180 in Gent.

Muzikale inleiding door Wim Claeys.

Met een knipoog naar de Castarprijs van Canvas en krant De Standaard werd de Kastaar van de Brugse Poort voor het eerst in het leven geroepen in 2003 door onze plaatselijke sp.a-wijkafdeling.

De lijst van Kastaars is ondertussen indrukwekkend: Frank Beke, burgemeester (2003); Jean Pierre Maeren, poppenkoning (2004); Gust Schelstraete, artiest en accordeonvirtuoos (2005); Arne Sierens, toneelmaker (2006); De Vrije Zwemmers Gent, zwemvereniging (2007); Vuile Mong en de Vieze Gasten, eigenzinnig sociaal theater (2008); Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort (2009); Spelleke van Drei Kluite (2010); Eddy Daese, theater duizendpoot (2011); Daan Hugaert, toneel- en tv-acteur (2012); Manuel Mugica-Gonzalez, Gentse politiewoordvoerder en commissaris (2013), de Circusplaneet (2014), Junior Bauwens (2015) en Yvonne Delcour (2016).

Van harte welkom!

met vriendelijke groeten,

 Guy Reynebeau


Voorzitter sp.a Brugse Poort
Gemeenteraadslid Stad Gent