Een nette buurt is een fijne buurt. Daarom organiseert de stad Tienen op zaterdag 16 maart ’19 opnieuw een ‘Grote Lenteschoonmaak’ om het zwerfvuil op het hele grondgebied op te ruimen. Alle inwoners en verenigingen worden opgeroepen om mee de handen uit de mouwen te steken. En, ook wij met sp.a Tienen willen onze handen samen uit de mouwen steken.
Wij sluiten zelf de inschrijving af op 9 maart.

Afval op openbare ruimtes veroorzaakt niet alleen ergernis. Het is ook duur. In Vlaanderen gaat het over duizenden tonnen afval per jaar. Het opruimen van zwerfvuil kost meer dan 60 miljoen euro. Dat is bijna 10 euro per inwoner. Je afval in de vuilnisbak gooien, doe je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle andere mensen in je buurt. Een propere buurt is trouwens prettiger voor iedereen.

‘Mooimakers’ is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil. Het is een samenwerking van OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. De stad Tienen schaart zich achter het project met o.m. de organisatie van een 'Grote Lenteschoonmaak' op zaterdag 16 maart '19. Streefdoel is het volledige grondgebied zwerfvuilvrij te maken op één dag tijd.

Wie een handje wil toesteken bij deze opruimactie kan zich t/m maandag 11 maart ‘19 inschrijven via deze stad, maar wij steken graag samen met alle Tiense sociaal democraten de handen uit de mouwen. Men mag zelf het plein, de straat, het fiets- of wandelpad kiezen waar men aan de slag wil gaan. Enige voorwaarde is dat het om openbaar domein gaat. Hieronder mag je aangeven wat jouw voorkeur is. 

Mooimakers zorgt via de stad voor gratis opruimmateriaal voor de opruimers. Inschrijven is dus belangrijk! 

Het ingezamelde afval wordt op de verschillende opruimlocaties opgehaald door de technische dienst van de stad en naar containers aan het Vrijetijdscentrum gebracht. Op die manier is het resultaat van de ‘Grote Lenteschoonmaak’ meteen ook zichtbaar voor iedereen. Als bedankje worden alle helpers vanaf 16.30 uur uitgenodigd voor een afsluitmoment met een hapje en een drankje in CC De Kruisboog.

Vorig jaar namen meer dan 230 mensen deel aan de actie en werd er 1.780 kg zwerfvuil ingezameld.