Naar jaarlijkse traditie bezoeken we met JS Gent op 6 december de museumnacht. Op die avond gooien de Gentse musea namelijk hun deuren open voor het grote publiek. Kom samen met de Gentse jongsocialisten genieten van enkele veelbelovende exposities, een fris drankje en elkaars gezelschap!

We spreken af om 19u aan de ingang van het Dr. Guislain museum. Omgaan met waanzin door de tijden heen: een mengeling van magie, religie, dwang en zorg, controle en wetenschap.

20u30: Design Museum Gent is het enige Belgische designmuseum met zowel historische als hedendaagse collecties. In het hart van Gent, achter de statige gevel van een 18e-eeuws stadspaleis, vind je een afwisselende selectie van toegepaste kunsten, industrieel design en artistiek design, van Henry van de Velde tot vandaag.

21u30: We onderbreken al dat moois voor onze jaarlijkse condoomactie. In het kader van Werelsaidsdag vorige week delen we condooms uit aan de bezoekers van Museumnacht.

22u: In het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent ontdek je ruim 400 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot heden. In het iconische gebouw vind je Oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck terug, maar evengoed werk van impressionisten, surrealisten en modernisten. Met namen als James Ensor, Emile Claus, George Minne en Constant Permeke is ook de Belgische kunst ruim vertegenwoordigd

PS: Don’t spoil the party!

Jongsocialisten Gent besteedt werk en tijd om dit evenement voor alle aanwezigen zo aangenaam en boeiend mogelijk te maken. Als jij je aanwezigheid kenbaar maakt, rekent JS Gent op je komst. We willen dan ook vragen om, indien je niet de intentie hebt om te komen je niet in te schrijven/ je niet aanwezig te zetten en indien je aanwezig wilde zijn maar toch verhinderd bent dit ten laatste drie dagen vooraf te laten weten. Op deze manier heeft JS Gent voldoende tijd om aanpassingen te doen.

JS Gent bedankt je voor je medewerking!

Contact:  jongsocialistengent@gmail.com