We leven niet langer met media, maar in de media. Van ’s ochtends wanneer we wakker worden tot wanneer we gaan slapen, luisteren we naar de wekkerradio, checken we onze mails, updaten we onze Facebookpagina, sms’en, tweeten, instagrammen, snappen en chatten we, kijken we televisie en daten we zelfs online. De razendsnelle digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat ons (sociaal) leven en dat van onze kinderen zich steeds meer online afspeelt.

Internet en digitale media bieden fantastische mogelijkheden om onze blik op de wereld te verruimen, ons te informeren, sociale contacten te leggen, en creatief aan de slag te gaan, maar al surfend op het net worden we ook met allerlei valkuilen geconfronteerd. Het is dan ook uitermate belangrijk om onze kinderen hiertegen te wapenen.

Tijdens de "Mijn Kind Online"-ronde wisselen we samen van gedachten over de risico's en opportuniteiten van het internet en belichten we de vuistregels voor veilig internetgebruik. 

Een meer uitgebreid dossier met handige tips & tricks voor zowel ouders als kinderen kan je alvast op deze pagina vinden.

JMM_Mijn_Kind_Online_-12.pdf