Meer dan één op de drie zelfstandigen is een vrouw. Bij de vrije beroepen steeg het aantal vrouwen met meer dan 70% tegenover tien jaar geleden, waardoor ze de mannen bijna hebben bijgebeend. Ook het aantal vrouwen dat met een eigen zaak start neemt toe. Daarnaast beslissen heel wat vrouwen om zelfstandige in bijberoep te worden.

Opvallend is dat veel onderneemsters na verloop van tijd op drempels botsen. Lange en flexibele uren, weinig vakantie, onvervangbaar in de zaak, onzekere omzet, de moeilijke combinatie tussen gezin en werk,… het zijn maar enkele zorgen voor vrouwen met een zelfstandige zaak.

Ondersteuning en zelfvertrouwen, correcte informatie op het juiste moment, uitwisselen van ervaringen met andere ondernemende vrouwen, netwerking met experts,… zijn belangrijke troeven om als vrouwelijke zelfstandige stevig op eigen benen te staan.

U bent van harte welkom op onze info- en netwerkavond voor ondernemende vrouwen.

Programma:

19u00: Welkom en inleiding door Caroline Gennez, Vlaams parlementslid en fractieleidster sp.a Mechelen

19u15 – 19u45: Kennismaking met de diverse experts, die elk hun gouden tip voor de vrouwelijke ondernemer verklappen

19u45 – 20u00: Steunmaatregelen voor vrouwelijke ondernemers door Güler Turan, Vlaams volksvertegenwoordiger, en Inga Verhaert, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en voorzitter zij-kant

20u00: De experts stellen hun ervaring en kennis ter beschikking via een walk & talk speeddate. Stel je vragen en kom meer te weten over wat jouw zelfstandige zaak tot een succes maakt.

Maak kennis met o.a.

Saartje Vandendriessche, Eén-gezicht en sportieve duizendpoot, onderneemster / Karien Deboosere van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen / Mieke Verstappen van Xerius, het Ondernemersloket / Kristien Vermoesen van FINN, digitale communicatie voor zelfstandigen / Sarah Vandendael van Smaak, begeleiding van startende ondernemingen / Liesbeth Keuninckx, experte online strategie en sociale media / juriste Sabe De Graef, gespecialiseerd in vennootschaps- en financieel recht / Sophie Thiebaut, marketing consultant / interieurarchitecte Valerie Vanderghote, kent de kunst van een goede winkel- of kantoorinrichting / businesscoach An Vermeulen / Sara Feskens, maakt van jouw zaak een sterk merk / …

21u00: slotwoord, receptie en netwerken

Deelname is gratis, graag vooraf inschrijven via info@zij-kant.be. Check ook onze Facebookpagina!

 

banner_ondernemende_vrouwen.jpg