Dit verhaal gaat over Juul en Jaak, twee echte landlopers, gevlucht uit hun beschermde omgeving van de gevangenis van Wortel. De meeste van hun gevluchte collega’s worden terug opgepakt, maar zij bleven uit handen van de politie.

Ze zijn gevlucht omdat men ontdekte dat er in de streek wel eens eten wordt gestolen uit restaurants en omdat ze de gevolgen van hun ‘criminele daad’ vrezen!

Nu ja, criminele daad? In een restaurant – waar zoveel eten wordt weggegooid – eten stelen omdat je honger hebt… is dat een zware misdaad? Door hun asociaal gedrag, hun koppigheid, hun rare logica, hun manier van (over)leven, richten ze heel wat ‘zogezegde’ schade aan waarvan ze zich niet bewust zijn. Schade aan de beschermende façade van ons coconwereldje waarin wij ons willen veilig voelen.

Mogen zulke mensen dan stelen, liegen en bedriegen, dingen doen die anderen niet mogen? Natuurlijk niet, maar na deze voorstelling zullen sommigen misschien eens tweemaal nadenken voor ze mensen te snel beoordelen.


Juul is altijd te veel beschermd geweest. Na de scheiding van zijn ouders kwam hij terecht onder de veel te sterke vleugels van zijn bazige moeder. Toen ze plots overleed, viel deze wereldvreemde sukkelaar ten prooi aan de soms keiharde maatschappij. Hij overleeft – ondanks zijn naïviteit – dankzij het egoïsme van zijn kompaan Jaak, die op zijn beurt overleeft dankzij Juuls afhankelijkheid. Ze houden mekaar in moeilijke omstandigheden recht.


Acteurs: Ronald Van Rillaer & Charley Pasteleurs

Speladvies: Frank De Peuter


Reservatie via CC Merksem tel. 03 641 62 10 - www.ccmerksem.be

Inkom: VVK € 5 - kassa € 7 - VT-statuut € 2                                       


clochartflyer.jpg