Stad Gent nodigt u uit op het 'UCO feest' op zaterdag 16 juni 2018 vanaf 14 uur op de UCO-site in de Bloemekenswijk, ingang langs de Maïsstraat.   


Voor het eerst zetten de sociale economiebedrijven en het Balenmagazijn hun deuren open voor hun eigen personeelsleden, klanten en leveranciers. Maar ook de voltallige Bloemekenswijk is uitgenodigd voor deze feestelijke opendeurdag. Omdat de UCO-site een bedrijventerrein is voor sociale economie, kozen  ook  andere Gentse sociale economiebedrijven zoals Ryhove, Compaan en Samenlevingsopbouw ervoor om aanwezig te zijn op de opening en ook hun werking te presenteren aan de bezoekers.     


Programma

  • 14 uur: Schepenen Rudy Coddens en Sven Taeldeman openen het feest met een eerste rondleiding onder muzikale begeleiding van de Almost Swinging Jazzband
  • Doorlopend: Bewoners kunnen de bedrijven bezoeken. In het Loopbaancentrum Sociale Economie is er stijladvies en kunnen bewoners hun CV laten pimpen. Er is een fietsenherstelplaats en bewoners kunnen er een fietstaxi uitproberen. Bewonersinitiatief UCO-été zorgt mee voor animatie en er is ook informatie te krijgen over de verdere aanleg van het Bloemekenspark
  • 18 uur: slotevent met optreden van de band ‘Ondrej’ (allen werknemers van Weerwerk, een van de bedrijven die zich op de site bevinden)     


Bekijk het volledige programma hier