Andere jaren organiseren we altijd in januari een winterwandeling met een gezellig samenzijn achteraf, maar dit is door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk.

Daarom hebben we een alternatief uitgewerkt. Een wandelquiz in het natuurgebied Honegem, die je elke dag van zaterdag 16 januari t.e.m. zondag 31 januari kan doen met je bubbel. Langs de wandelroute zullen QR-codes hangen met vragen over het natuurgebied. Uit alle juiste inzendingen wordt op 1 februari een winnaar getrokken die het prachtig natuur-foto-boek “Aalst Natuurlijk” van Natuurpunt Aalst kan winnen, waarin je kan nagenieten van den Honegem maar ook andere natuurgebieden in de omgeving.

De wandelquiz start aan het wandelpad naast de appartementen Etrimo aan Wateringen en eindigt ook daar. Start- en eindpunt zijn dezelfde, maar we stippelden twee routes uit die aansluiten op elkaar. Eén van 5 km langs verharde paden die ook toegankelijk zijn voor kinderwagens en één van 9 km dwars doorheen het natuurgebied waarvoor je zeker stevige stapschoenen of laarzen nodig hebt. aandoet. Momenteel ligt het natuurgebied er zeer drassig bij. Wees dus goed voorbereid. 

Hou het steeds veilig en gezond, bewaar voldoende afstand maar geniet vooral van de natuur. Op grondgebied Aalst is een mondmasker verplicht in bebouwde kom. 

De wandelkaart vind je als bijlage. Voor meer info kan je een mailtje sturen naar anjavanrobaeys@gmail.com 

wandelquizroute.png