Welkom op mijn plekje op het wereldwijde web! Graag stel ik me even aan jou voor.


Op 20 september 1980 zag ik voor het eerst het levenslicht te Herk-de-Stad. Mijn leven lang woon ik in Schakkebroek, een plek waar mijn wortels ondertussen stevig in de grond verankerd zijn. Tijdens mijn secundaire schoolloopbaan aan het Amandinacollege (nu de Sint-Martinusscholen) ontdekte ik mijn liefde voor het beroep van leerkracht.

Aan de KHLim (nu UCLL), studeerde ik dan ook enkele jaren later af als leraar Nederlands, Geschiedenis en Aardrijkskunde. Sinds 2002 ben ik zelf actief in het onderwijs. Al snel vond ik mijn werkzekerheid aan het Virga Jessecollege Hasselt. Kinderen mee kunnen vormen tot jongvolwassenen vind ik nog steeds één van de mooiste uitdagingen in het leven. Mijn loopbaan in het onderwijs heb ik nu wel tijdelijk onderbroken om mijn mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger ten volle te kunnen uitvoeren.

Mijn politieke loopbaan begon in oktober 2006 toen ik bij de gemeentelijke verkiezingen in Herk-de-Stad verkozen werd als gemeenteraadslid. Van 2011 tot 2012 was ik er schepen van Sport, Ruimtelijke ordening en Communicatie. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 leid ik de lokale sp.a-fractie vanuit de oppositie en sinds maart 2016 zetel ik in het Vlaams parlement. De partij heeft me gevraagd om me daar in de eerste plaats te richten op het domein sport en binnen het domein welzijn verdiep ik me in de gezondheidsdoelstelling gezonde voeding & beweging. Uiteraard behartig ik ook het ‘Limburggevoel’ in Brussel. Ik voel me vooral een volkse politicus die bereikbaar wil zijn voor iedereen. Dat is hoe de mensen mij binnen de gemeentepolitiek al lang kennen en wat ik heel graag meeneem naar het parlement.

"Ik hou van politiek kort bij de mensen, op maat van iedereen." 

Samen met Nathalie ben ik trotse ouder van drie kleine kapoentjes van respectievelijk 5, 3 en 1 jaar oud. Het lijkt logisch dat ik met dit profiel me vooral richt op het jonge gezin, maar er is helemaal niets mis om echt ALLE mensen graag te zien. Ik geloof immers in een warme maatschappij. Iedereen heeft recht op een beetje geluk!


Heb jij vragen of ideeën? Twijfel niet om me te contacteren.