About Daan Deckers

Daan Deckers (°21/10/1986, Leut) is fractieleider voor sp.a in de gemeente- en OCMW-raad van Maasmechelen. In februari 2015 werd hij voor het eerst OCMW-raadslid. Sinds januari 2019 zetelt hij in de geïntegreerde gemeente- en OCMW-raad.  

Samen met vriendin Anne woont hij in hartje Maasmechelen: in Proosterbos. Hij studeerde in 2009 af als ingenieur bouwkunde en werkte vier jaar voor bouwmagnaat Willy Naessens. Eerst als calculator, vervolgens als technisch-commercieel verantwoordelijke industriebouw. Als zoon van mama Gonnie en voormalig schepen Noël is zijn politieke interesse met de paplepel ingegeven. In 2013 maakte hij dan ook een professionele overstap naar de politiek als parlementair medewerker van sp.a-volksvertegenwoordiger Meryame Kitir. In 2015 ging hij aan de slag als adjunct-secretaris van sp.a Limburg, op vraag van toenmalig provinciaal voorzitter Peter Vanvelthoven.

In zijn vrije tijd is Daan ondervoorzitter van tennisclub Limburg-Maas en bestuurslid van de Maasmechelse sportraad. Tussendoor probeert hij regelmatig zelf een balletje te slaan, supportert hij voor voetbalclub Patro of kan je hem terugvinden in menig Maasmechels café. Hij geniet eveneens van de reizen die hij samen met Anne, en gewapend met een goed boek, maakt.