About Dirk Van der Maelen

59 jaar

Geraardsbergen

Dirk Van der Maelen is parlementslid in de Kamer voor sp.a. Hij haalt regelmatig het nieuws met zijn niet aflatende inspanningen voor meer internationale en fiscale rechtvaardigheid. 

Dirk is een geboren en getogen Geraardsbergenaar. Zijn politieke loopbaan startte in 1979, toen hij voorzitter werd van de Geraardsbergse SP-afdeling. In 1989 werd hij voor de eerste keer verkozen als Volksvertegenwoordiger in de Kamer. Van 1999 tot 2007 was hij sp.a-fractieleider in de Kamer. Van oktober 2007 tot september 2011 was Dirk ondervoorzitter van de partij.
 
Internationale rechtvaardigheid is altijd één van Dirks speerpunten geweest. België heeft als eerste land ter wereld de Tobintaks goedgekeurd en een verbod op landmijnen, clustermunitie en wapens met verarmd uranium afgekondigd. Telkens speelde Dirk daar een voortrekkersrol in.
 
De voorbije jaren ijverde Dirk niet alleen voor meer internationale, maar ook voor meer fiscale rechtvaardigheid. 3000 euro, dat is het bedrag dat u jaarlijks meer aan belastingen betaalt omdat grote fraudeurs ze niet willen betalen. Dirk wil een overheid die niet meer vraagt dan moet, maar wel eist dat iedereen zijn deel doet. Als iedereen doet wat moet, dan kunnen de belastingen op lage en middeninkomens omlaag én kunnen we onze sociale toekomst verzekeren.

Portret van Dirk Van der Maelen door Le Vif. Klik hier.