About Els Robeyns

Hallo!
Ik ben Els Robeyns. Ik ben geboren op 13 september 1977 en woon in Wellen, gelegen in het zuiden van Limburg, in het hart van Haspengouw, bekend om zijn fruit en bloesems.

Mijn actief politiek engagement begon in 2003 toen ik voor de eerste keer deelnam aan verkiezingen, meer bepaald de verkiezingen voor de kamer en senaat. Eén jaar later in 2004 was ik opnieuw van de partij bij de Vlaamse Parlementsverkiezingen. Niet zonder succes, in 2006 legde ik immers in opvolging van Herman Reynders de eed af in het Vlaams Parlement.
Dat zelfde jaar trok ik in Wellen ook de lijst voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Niet alleen ik persoonlijk behaalde met 1.441 voorkeurstemmen een schitterend resultaat, maar nog belangrijker onze partij boekte met 43% (8 zetels van de 17) een gigantische overwinning. Jammer genoeg mocht ik toen aan de lijven ondervinden dat politiek zeker niet altijd rechtvaardig is. Tegen de wil van de kiezer, vormden de CD&V en VLD een coalitie en belanden wij in de oppositie. Eerlijk gezegd, toch wel een enorme opdoffer.
Maar het sterkte mij in mijn politiek engagement, meer dan ooit wilde ik mij inzetten voor een warme en sociale samenleving. Met die boodschap trok ik in 2007 en 2009 naar de kiezer. Op 7 juni 2009 werd ik rechtstreeks verkozen als Vlaams Volksvertegenwoordiger.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 behaalde ik en onze partij opnieuw een geweldig resultaat. Samen met CD&V gingen we de uitdaging aan en op 1 januari 2013 trad ik aan als burgemeester van Wellen. Ook in 2014 kreeg ik opnieuw het vertrouwen van de kiezers en werd ik met 14.213 voorkeursstemmen herverkozen als Vlaams Volksvertegenwoordiger.

Als politica vind ik het belangrijk om tussen de mensen te staan. Mijn deur staat steeds open, ik probeer ook actief deel te nemen aan het verenigingsleven, manifestaties,... op die manier hoor en voel je wat er leeft tussen de mensen. Dat neem ik mee naar de Gemeenteraad en het Vlaams Parlement.

Groetjes,

Els