Ik ben Hannes De Geest, opgegroeid in Kessel-Lo in een klein cohousingproject op de Tiensevest. Na mijn studies aan de VUB, ben ik blijven ‘plakken’ in Brussel. Sinds een paar jaar woon ik terug in Kessel-Lo, met mijn vrouw Margunn en onze zonen Thorben en Mikko. 

We hebben er een oud huis in de Wijnbergenstraat ecologisch gerenoveerd. We hebben dat grotendeels zelf gedaan. Tijdens de verbouwingen, die drie jaar duurden, hebben we tijdelijk in een yurt, een grote tent, in de tuin gewoond. Een hele belevenis, die ons dichter bij elkaar en bij de natuur bracht. Het heeft me ook geleerd dat een mens niet veel luxe nodig heeft om gelukkig te zijn.

Ik werk als directeur gemeenschapsmaterie voor de gemeente Anderlecht. Ik hou me bezig met onderwijs, kinderopvang, cultuur, jeugd, bibliotheek en samenlevingsopbouw.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn kinderen, yoga, muziek en lokale politiek. Toen ik nog in Brussel woonde, was ik er actief in de gemeenteraad van Jette. Die ambitie is niet verdwenen bij mijn verhuis naar Leuven. Ik wil graag iets terug geven aan de stad waar ik ben opgegroeid, en waar mijn zoontjes nu groot worden.                            

       

Mijn prioriteiten:

       

  • Het verduurzamen van de stad, met de focus op energie en gebouwen, voeding, biodiversiteit en circulaire en sociale economie.
  • Een team van gezinscoaches aanwerven om kwetsbare gezinnen te begeleiden en te versterken zolang als nodig.
  • Verkeersveiligheid voor iedereen.
  • Oude panden opkopen om plaats te maken voor sociale en betaalbare woningen. 
  • Sociaal ondernemerschap stimuleren op school, in het hoger onderwijs, in het verenigingsleven, bij overheidsdiensten en in het bedrijfsleven.
  • Meer groen in de stad.