About Julien Vandenhoucke

Jeugd

Ik werd op 30 oktober 1984 geboren te Ronse. Mijn vader Serge is tweetalig en mijn moeder Jocelyne spreekt voornamelijk Frans. Samen beslissen ze om mij Nederlandstalig onderwijs te laten volgen in de Decrolyschool. Na een periode van aanpassing, beleef ik er samen met mijn vrienden schitterende jeugdjaren. In de vrije tijd speel ik voetbal: eerst bij SK en daarna (met een pak vrienden) bij stadsrivaal Sparta.

Na mijn schoolloopbaan in Ronse pendel ik dagelijks naar Gent om aan de universiteit af te zwaaien als criminoloog. 


Professioneel

Na enkele maanden interim bij het klerenmagazijn Carodel en tientallen sollicitaties, werd ik aangenomen op Binnenlandse Zaken. Ik gaf burgemeesters advies rond de ontwikkeling van hun preventie- en veiligheidsbeleid en was nationaal verantwoordelijk voor de projecten straathoekwerk, burenbemiddeling en camerabewaking. Hierna werd ik afgevaardigd als Belgische vertegenwoordiger in het Europees Netwerk voor Criminaliteitspreventie. Het waren boeiende tijden, maar ik was ook (te) vaak weg van huis. Ik besliste om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging dichter bij huis, zodat ik meer tijd kon spenderen met mijn vrouw Bianca en mijn kinderen Miro en Alaïs.

In diezelfde periode ging Ronse op zoek naar een projectencoördinator die planmatig projecten met heel diverse teams kan uitvoeren. ik nam de uitdaging aan en heb mij zes jaar lang met topcollega's ingezet voor mijn geboortestad. In zes jaar tijd hebben we onze dromen over De Stadstuin, De Vrijheid en Botaniek waargemaakt. Sedert september 2018 ben ik afdelingshoofd Vrije Tijd van Stad Ronse. Samen met de collega's zorgen wij voor een Ronse dat prikkelt, verbindt en straalt. 


Politiek

Ik ben altijd sterk geëngageerd geweest, maar mijn interesse in politiek is gegroeid tijdens mijn studentenperiode. Op een dag schreef ik een mail naar de lokale sp.a afdeling: genoeg aan de zijlijn commentaar gegeven, ik wou graag zelf het veld op. Ik werd ontvangen door een schepen en kreeg er te horen dat men nog jong bloed zocht om het dagelijks bestuur te versterken. Zo rolde ik de politiek binnen. Ondertussen ben ik voorzitter van de regio Oudenaarde-Ronse en had ik het geluk om mijn vaardigheden te kunnen ontwikkelen binnen de sp.academy. In 2018 haalde ik een mooi resultaat bij de provincieraadsverkiezingen en werd ik 1ste opvolger. In 2019 werd ik daarom door de leden opnieuw aangeduid als kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen. Naast een mooie persoonlijke score werd Ronse ook de rode rots van onze provincie. 


Hoe het verhaal hierna verder gaat, bepaal jij. Wil je mij steunen, een idee voorleggen of een kritische vraag stellen? Stuur een mail naar julienvandenhoucke@hotmail.com. ik neem dan zo snel mogelijk met jou contact op.