About Maxim Veys

Maxim Veys (31 jaar) is Vlaams volksvertegenwoordiger

Geen engagement is hem te veel: medeoprichter van muziekfestival Tacticz, oud-scoutsleider, ooit bestuurslid bij Jeugdhuis Reflex, tot voor kort internationaal secretaris bij de Jongsocialisten.Met twee masterdiploma’s (geschiedenis en politieke wetenschappen) begon hij als bouwvakker. ‘Ik zag er wat ongelijkheid is. Mijn Poolse en Portugese collega’s kregen amper een derde van mijn loon. Geen wonder dat bedrijven met Belgische arbeiders uit de markt worden gespeeld. En voor mij een motivatie om mee te werken aan nieuwe zekerheden voor iedereen. De maatschappij verandert zeer snel, we moeten zorgen dat mensen zekerheid hebben en beschermd worden tegen tegenslag."

Maxim is intussen voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij ‘Wonen Regio Kortrijk’: hij bezoekt elke huurder, werkt hard aan de renovatie van de wijken en zet zich keihard in voor betaalbaar wonen. Of zoals hij zelf zegt: ‘Buzze geven’.


Waarom sp.a?

Omdat het de enige partij is die zich bekommert om wie moeilijk meekan. Sp.a wil zekerheid bieden voor iedereen. Wie zijn best doet, hoort zich geen zorgen te maken.

Politieke dada?

Wonen en woonzekerheid. Een goede thuis is de basis. De rest volgt daarna.

Waarom Maxim?

Ik ben bezorgd over de toekomst van onze maatschappij. Het is een verantwoordelijkheid die we allemaal samen dragen. Ik wil zorgen voor een Vlaanderen met zekerheid voor iedereen.