About Meryame Kitir

Meryame is een echte Maasmechelse. Ze is er geboren en getogen, ze weet dan ook wat er leeft bij de mensen. In 2006 merkte sp.a haar maatschappelijke en sociale inzet op en vroeg haar de stap naar de politiek te zetten. In dat jaar werd Meryame verkozen tot gemeenteraadslid in Maasmechelen. Een jaar later zette ze haar eerste stappen in de Kamer, als federaal volksvertegenwoordiger.

Toch blijft Meryame in de eerste plaats een syndicaliste. Ondanks haar federaal mandaat blijft ze actief op Ford Genk, dicht bij de mensen op de werkvloer én in contact met de bedrijfsleiding. Meryame weet wat ze wil maar zoekt geen conflicten, wel oplossingen die goed zijn voor de werknemers en jobzekerheid bieden.

Meryame Kitir is sinds 10 juni 2007 federaal Volksvertegenwoordiger voor de kieskring provincie Limburg. In de Kamer van Volksvertegenwoordigers houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met sociale thema's, daarvan getuigt haar lidmaatschap van de commissie sociale zaken. Welke initiatieven Meryame tot nu toe in het parlement nam kan je nagaan in het volledig overzicht vanop de site van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

In 2015 nam Meryame Kitir de fakkel als fractievoorzitter van de sp.a in het Federaal Parlement over van Karin Temmerman. Ze blijft zich focussen op thema's die te maken hebben met werk en sociale dumping.