About Mika Van Goethem

Mijn naam is Mika Van Goethem geboren en getogen in de prachtige Rosbeiaardstad Dendermonde. Ik werk voor de Jongsocialisten Dendermonde en ben daar de lokale voorzitter. Mijn politieke passie is beginnen te groeien nadat ik eerder al ondervoorzitter was in een leerlingenraad. Ik heb dit 2 jaar mogen doen in goede en minder goede omstandigheden. Ik werd er de president van het school genoemd omdat ik die functie echt verdiende. Zodoende heb ik ter ere van die periode mijzelf de titel van President van de Jongsocialisten Dendermonde gegeven. Mijn hoofdstandpunt is het onderwijs in Vlaanderen. Daar werk ik het liefst rond omdat ik vind dat er te weinig wordt naar omgekeken en daar wil ik verandering in brengen. Mijn doel is om meer structuur en steun te brengen in het onderwijs. We moeten kwetsbare leerlingen helpen. Niet door hen te belonen met soep en een schouderklopje, maar wel met specifieke, structurele steunmaatregelen

We moeten rekening houden met de noden en twijfels van de studenten in plaats van te zeggen dat het goedkomt. We moeten hen helpen in moeilijke tijden zoals nu. Schenk je GRATIS laptops aan degenen die over geen enkele laptop beschikken. Geef de minderbedeelde leerlingen een steunpakket met een laptop, cursusblokken, pennen, studietips... De basisbenodigdheden in een studentenleven dus. Er zijn nog te veel leerlingen in Vlaanderen die niet slagen omwille van de thuisomstandigheiden, leerlingen worden geschorst omwille van hun gedrag, leerlingen verliezen de moed. Wat is de oplossing? Meer inbreng, structuur en wederzijds respect, dat heeft ons onderwijs nodig.Lid van Jongsocialisten Dendermonde sinds zijn 17e

  • 2018-2019: Mika deed mee aan een verkiezing om voorzitter te worden en eindigde op de 3e plaatst als secretaris van de leerlingenraad.
  • 2018-2020: Mika richte zelf een soort leerlingenpartij op met gemiddeld 4 leerlingen die hem steunde in het campagne voeren als voorzitterskandidaat.
  • 2019-2020: Mika deed mee aan een verkiezing om voorzitter te worden en eindigde op de 2e plaats als ondervoorzitter van de leerlingenraad.
  • 2020-heden: Mika werd op 16 december voorzitter van de Jongsocialisten Dendermonde.