Mohamed is een geboren en getogen Leuvenaar. Zijn ouders zijn van Marokkaanse origine. Hij is getrouwd met Geertrui en vader van twee zoontjes, Dries en Ilias. 

Sinds 2007 is Mohamed Ridouani schepen voor de stad Leuven. Momenteel is hij bevoegd voor Onderwijs, Economie, Leefmilieu, Personeel en Vastgoed. Mohamed studeerde af als master in de economie en internationale relaties. Na een carrière als consultant bij Deloitte, verruilde hij de zakenwereld voor de politiek.

Als schepen brengt Mohamed mensen en organisaties samen, binnen zijn verschillende bevoegdheden. Hij is de geestelijke vader van Leuven 2030, een samenwerking van meer dan 300 bedrijven, instellingen, organisaties en burgers om Leuven om te vormen tot een duurzame stad. Mohamed is ook de bezieler van ‘Samen Onderwijs Maken (SOM)’, de Leuvense onderwijsraad waar iedereen in het onderwijsveld verzameld is. Ook van Leuven MindGate is Mohamed een stichter. Binnen dat samenwerkingsverband ijveren verschillende partners, zoals UZ Leuven, KU Leuven, imec, Materialise en stad Leuven om Leuven op de kaart te zetten als internationale topregio voor technologie, gezondheid en creativiteit.


https://issuu.com/sp.aleuven/docs/animo_1

https://issuu.com/sp.aleuven/docs/spa_momagazine_juni2017