Mijn standpunten en folder

De sasoversteek in Mespelare moet blijven

Sinds 2014 trek ik het verzet tegen de afschaffing van de sasoversteek tussen Denderbelle en Mespelare. Die dreigt namelijk te verdwijnen bij de bouw van een nieuwe sluis.

Dat kan en mag niet gebeuren! Dagelijks maken meer dan 100 fietsers en voetgangers
gebruik van de oversteek om naar werk of school te gaan.

Ondanks de protestacties waaraan honderden mensen deelnamen, is er nog steeds geen oplossing.

Met mij zal de sasoversteek niet verdwijnen. Daar sta ik garant voor.

Betaalbaar wonen in alle deelgemeenten

Een degelijke woning is een recht voor iedereen!

Betaalbaar, aangepast en kwalitatief wonen is één van dé belangrijkste uitdagingen. De woningprijzen swingen de pan uit, het verschil tussen rijk en arm neemt verder toe en de wachtlijsten voor sociale woningen blijven aandikken.

Maak van duurzame landbouw de norm

Dieren vol hormonen die mishandeld worden. Fruit dat duizenden kilometers reist. Onze voedselproductie wordt steeds grootschaliger en intensiever en trekt de boeren mee in een economische ratrace.

Veel mensen twijfelen in de supermarkt tussen bio en hun portemonnee. Gezonde, lokaal geproduceerde voeding mag geen privilege zijn, maar moet toegankelijk en betaalbaar zijn voor iedereen. We maken van duurzame landbouw de norm.

Blijvende aandacht voor dierenwelzijn

Aandacht voor dierenwelzijn is een thema dat meer dan terecht
leeft bij de Dendermondenaar.

Ik wil dat honden en hun baasjes vrij kunnen wandelen in onze natuur. In dichter bebouwde gebieden waar dat niet kan, moeten er hondenlosloopweides
komen.

Vuurwerk is niet meer van deze tijd: het is vervuilend en dieren raken erdoor in paniek. We moeten zoveel mogelijk naar geluidsarm vuurwerk. Ook licht- en lasershows kunnen een alternatief zijn.